Vakantie geboekt bij Oad reizen? En zit je in onzekerheid of jouw vakantie nog wel doorgaat? Dat is begrijpelijk. In deze tijden zijn er nog maar weinig dingen zeker en de reisbranche is enorm hard getroffen. Wat zijn jouw rechten en plichten als het gaat om de Corona Voucher van Oad reizen. Hier vind je alle vragen en antwoorden.

Duurzaam reizen Oad

De Oad Corona-Voucher

Voor iedereen van wie de reis is geannuleerd vanwege het corona virus heeft bij Oad recht op een Voucher. Dit geldt voor directe boekingen bij Oad zelf of via reisorganisaties als tussenpersoon. In het geval van een tussenpersoon zal Oad contact opnemen met de organisaties om de vouchers te verstrekken. 

De voucher is geldig voor ieder reistype; dus van georganiseerde groepsvakanties tot aan cruise reizen. 

Geldig tot: De voucher van Oad reizen is 1 jaar geldig na uitgifte datum. 

Mijn reis is nog niet geannuleerd, maar ik vind het te risicovol?

Op het moment is het zo dat wanneer jij zelf de aanleiding geeft om de reis te annuleren gelden de gebruikelijke annulering voorwaarden. Houd daarom zelf goed in de gaten tot welke periode er al geannuleerd zijn namens de reisorganisatie, want dan houd je je recht op de voucher of zelfs je geld terug.

Ik wil geen voucher, maar wil mijn geld terug?

Stel je wilt geen voucher, maar je wilt je geld terug kan dat? Heel zwart wit gezien is het korte antwoord, ja. Maar dit geldt voor normale omstandigheden.  Oad reizen begrijpt als geen ander dat mensen misschien nu in deze onzekere tijden liever hun geld terug hebben in plaats van een voucher. Toch is er als collectief tussen ANVR, ACM en het ministerie van Economische Zaken gekozen voor een voucher. Al deze partijen samen staan ook garant via SGR voor de waarde van de voucher. Deze ongekende maatregelen zijn helaas nodig om de branche als geheel te redden van een groot faillissement. Vandaar dat er echt op aangestuurd wordt om de voucher te accepteren. 

Ik heb geboekt en een aanbetaling gedaan: moet ik het restant nog betalen?

Is jouw reis nog niet geannuleerd dan gelden er de normale betaalafspraken tussen jou en Oad reizen. Het niet nakomen van deze afspraken kan gevolgen hebben met betrekking tot de dekking van de annuleringsverzekering. Dus je doet er goed aan om gewoon conform de afspraak de volledige reissom te voldoen. Hiermee verzeker je zelf van het recht om je geld terug te vragen of een voucher aan te vragen. 

Is jou reis al geannuleerd en je hebt nog niets vernomen van het reisbureau of van Oad reizen zelf, neem dan contact op met de klantenservice om te kijken of je het restant van de reis nog moet voldoen.

let op: in deze veranderlijke tijd blijft niets lang hetzelfde. Bekijk daarom altijd zelf goed de voorwaarden op de website van Oad-reizen.

Staat jou vraag er niet tussen? Of wil je meer weten over de voorwaarden omtrent de corona voucher van Oad reizen? Bekijk dan hier alle actuele voorwaarden.