Heb jij een Kras Corona voucher? Kras maakt onderdeel uit van TUI Nederland. Had je een reis of vakantie geboekt bij Kras en is deze geannuleerd door het Corona-virus (COVID-19) ? Dat is natuurlijk heel vervelend. Om jou te compenseren heb je hiervoor een zogenaamd Corona-voucher voor ontvangen.

Kras Corona voucher

Kras Corona voucher

De Kras Corona voucher is ter compensatie gegeven aan reizigers waarvan hun reis ten tijde van de Corona-virus geannuleerd is. De voucher is uitgedeeld aan mensen die één van de volgende reizen geboekt hadden bij Kras:

  • Pakketreis van Kras.
  • Autovakantie van Kras.
  • Alle andere reizen van Kras.

Voorwaarden van de Kras Corona voucher

De Kras voucher is één jaar lang geldig vanaf het moment van uitgifte. Je hebt dus een jaar om met de voucher een nieuwe reis bij Kras te boeken. De boekingsdatum van deze reis moet binnen dit jaar plaatsvinden, de vertrekdatum van de reis mag wél later zijn. Gebruik je de voucher niet binnen dat jaar? Dan kun je alsnog aanspraak maken op je geld terug. 

Waarom de Coronavoucher van Kras?

Ten tijde van het Corona-virus moesten er gigantisch veel reizen geannuleerd worden. Bovendien werden er maar heel weinig nieuwe reizen geboekt. Dit had een enorme impact op de gehele reisbranche. Lege hotels, lege vliegtuigen en weinig tot geen toerisme. Dit alles had zo’n grote impact op de reisbranche dat veel reisbureaus failliet zouden kunnen gaan. Daarom is de Corona voucher in het leven geroepen. Op deze manier hoefden reisbureaus niet in één keer heel veel geld terug te geven aan reizigers, terwijl pakketreizen natuurlijk al ingekocht waren.

Een nieuwe reis boeken met de Corona voucher van Kras

Wil je een nieuwe reis boeken met het Corona voucher van Kras? Log dan in op “Mijn boeking” bij Kras. De inloggegevens heb je per email ontvangen. Je hebt hiervoor allereerst je boekingsnummer en wachtwoord nodig. Op je voucher staat een code van 10 cijfers. Deze code kun je bij de laatste stap van je boeking invoeren (de pagina controleren en boeken). Het bedrag van de voucher wordt dan verrekend met de prijs van jouw reis.

Veel gestelde vragen

Kan ik ook gewoon mijn geld terugkrijgen in plaats van een voucher?

Wettelijk gezien heb je gewoon recht op je geld terug. Echter, dit is een uitzonderlijke situatie en Kras verzoekt dan ook om gebruik te maken van de corona-voucher. Gebruik je de voucher uiteindelijk toch niet, dan krijg je alsnog je geld terug. Je bent je (aan)betaling dus nooit kwijt.

Kan ik mijn Kras voucher ook voor andere TUI reizen gebruiken dan die van Kras?

Nee, de Kras voucher kan alleen gebruikt worden voor reizen van Kras. 

Moet mijn nieuwe reis even duur zijn als mijn geannuleerde reis?

Nee, dit hoeft niet. Is jouw nieuwe reis goedkoper dan het tegoed op je voucher, dan krijg je het rest-bedrag uitbetaald. Is je nieuwe reis duurder? Dan moet je het verschil in prijs bijbetalen.

Mag ik de voucher ook aan iemand anders geven of verkopen?

Nee, je mag de Corona voucher niet doorverkopen. De voucher is persoonsgebonden en je moet hem dus ook zelf gebruiken. Wil je de voucher overdragen van de hoofdboeker naar een andere deelnemer van de reis? Dan kun je dit doen via de website van TUI.

Kan ik meerdere reizen boeken met één voucher?

Ja dit kan, als je nog tegoed overhoudt op je voucher kun je dit laten uitbetalen, maar ook gebruiken voor een andere reis van Kras Reizen.

Hoeveel is mijn Kras-voucher waard?

De waarde van de Kras Corona voucher is gelijk aan het bedrag wat je betaald hebt. Had je alleen een aanbetaling gedaan, dan is het bedrag op de voucher gelijk aan het bedrag van de aanbetaling.