Wat is Co2-uitstoot?

Co2 staat voor Koolstofdioxide en en wordt ook wel als CO₂  geschreven. CO2 is een gas dat in onze atmosfeer thuishoort. Echter, door onder andere reizen neemt de hoeveelheid CO2 in de atmosfeer toe. CO2 komt vrij bij onder andere verbranding van fossiele brandstoffen en dit is precies wat er bij bijvoorbeeld vliegen, autorijden en treinreizen gebeurt.  Reizen met Co2 compensatie wordt steeds populairder. Je kunt je Co2-uitstoot compenseren op verschillende manieren:

  • Co2 uitstoot compenseren door op een duurzamere manier te reizen.
  • Co2 compensatie betalen op je vliegticket.
  • Co2 neutraal reizen met een reisorganisatie.
  • Duurzaam en milieubewust op je reisbestemming.

Hoe kan ik de Co2 van mijn reis compenseren?

Welke vorm van Co2 compenseren voor jou aantrekkelijk is, is afhankelijk van een aantal factoren. Wil je naar Berlijn? Dan kun je met de auto, de trein of het vliegtuig. Het vliegtuig is de snelste manier, maar ook de meest vervuilende. Je kunt ervoor kiezen om dan Co2 te compenseren, dit kun je eenvoudig bij je boeking aangeven. Ook kun je ervoor kiezen om in plaats van met de auto of het vliegtuig te gaan, duurzaam met de trein te reizen. De trein is dé manier om duurzaam te reizen. Voor steden dichtbij huis is dit een zeer aantrekkelijk, duurzaam alternatief. Wil je meer weten over duurzaam reizen? Ik wil graag duurzaam reizen met:

Co2 compenseren met een reisorganisatie

Wil je Co2 compenseren met een reisorganisatie? De reisorganisaties op onze website bieden allemaal een vorm van Co2 compensatie aan. Dit kan zijn in de vorm van Co2 neutrale reizen of vliegtickets, maar ook in de vorm van co2 compensatie. Wil je weten wat de verschillende reisorganisaties doen om duurzaam reizen mogelijk te maken? Bekijk dan alle reisorganisaties.

Co2 compensatie

Duurzaam op je bestemming

Je kunt naast de reis ook duurzaam bezig zijn op je plaats van bestemming. Door duurzaam met afval om te gaan en niet onnodig te verspillen bijvoorbeeld. Maar er zijn nog veel meer manieren om milieubewust op vakantie te gaan. Alle mogelijkheden weten? Bekijk dan eens onze tips voor een duurzame vakantie!

Jouw co2 uitstoot berekenen

Wil je zelf de co2-uitstoot van je reis berekenen? Dat kan met de handige co2-tool hieronder. Je kunt zo ook snel zien hoeveel co2 je uitstoot als je kiest voor de trein in plaats van het vliegtuig.