Belgie heft 10 euro extra vliegbelasting op korte vluchten

Korte vliegreizen vanuit Belgie worden een stuk duurder. De Belgische regering heeft besloten dat reizigers die gebruik maken van korte vluchten voortaan 10 euro extra vliegbelasting moeten betalen. Alle vluchten die korter dan 500 kilometer zijn worden voortaan zwaarder belast.

Een aantal voorbeelden van korte vluchten die zwaarder belast worden zijn vluchten van Brussel naar Schiphol. Dit is een populaire route van KLM. Daarnaast moeten reizigers van Zaventem naar Parijs voortaan een tientje extra vliegbelasting betalen. Het doel van de maatregel is om reizigers te ontmoedigen het vliegtuig te pakken voor korte afstanden. Volgens de Belgische regering is de trein een veel schoner en prima alternatief.

Vliegbelasting lange afstanden

Het zijn niet alleen de korte afstanden die te maken krijgen met deze vliegtaks. Ook langere vluchten worden belast. Reizen langer dan 500 kilometer maar binnen Europa krijgen een heffing van 2 euro. Reizigers die vanuit Belgie naar een bestemming buiten europa vliegen moeten 4 euro extra vliegbelasting betalen. In totaal verwacht de Belgische overheid 30 miljoen euro per jaar op te halen met deze maatregel. De invoering zal naar verwachting in de loop van 2022 plaatsvinden.

Nederlandse Vliegbelasting

Wij vinden het interessant om deze ontwikkeling te volgen. Wij vragen ons voornamelijk af wat er met de opbrengsten van deze vliegbelasting gaat gebeuren. Nederland heeft in het laatste coalitieakkoord ook afgesproken de huidige vliegbelasting te gaan verhogen. Momenteel is dit 7,85. De Nederlandse overheid zou in de toekomst vliegbelasting graag op Europees niveau afstemmen. Wordt ongetwijfeld vervolgd!

10 euro vliegtaks belgie

Deel je mening!