Duurzaam vakantie Aruba

Duurzaam op vakantie naar Aruba? Dat kan zeker! Wil je even lekker de batterijen opladen in het naseizoen of even ontsnappen aan de kille winter hier in Nederland? Wat beter dan de winterzon opzoeken in Aruba?! Gedurende het hele jaar heeft Aruba een aangenaam steppeklimaat waardoor het er niet te nat of te vochtig is en dus kun je hier altijd genieten van de heerlijke zon. Met een oppervlakte van 180 m2 is Aruba het middelgrootste eiland van de ABC eilanden, met Curacao als grootst en Bonaire als kleinst. Aruba heeft zo’n 115.000 inwoners en de voertaal is Papiamento. Met de prachtige stranden, het heerlijke klimaat en de luxe van het westen heeft Aruba het allemaal. Maar hoe gaat dat nou hand in hand met een duurzame reis?

Duurzame vliegreis Aruba

Een duurzame vliegreis naar Aruba is niet zomaar gevonden. Dagelijks vertrekken er vluchten vanuit Amsterdam naar Aruba. De twee grootste aanbieders zijn KLM en TUI, en beide maatschappijen hebben een helder duurzaamheidsbeleid als het gaat om reizen. Helaas moet je voor het opzoeken van de winterzon vaak wel in het vliegtuig stappen. Wat niet het meest duurzame transport middel is. Maar ondanks dat kun jij er toch voor zorgen dat jouw reis zo duurzaam mogelijk wordt. Vanuit Amsterdam vliegen er dagelijks vluchten naar Aruba. Bijvoorbeeld bij KLM kun je gebruik maken van het Co2Zero programma. Hierbij compenseer je jouw reis volledig als het gaat om Co2 uitstoot. Bij TUI fly kun je via greenseats jouw ticket compenseren. Dit gaat dus via een tussenpersoon. Wil je meer weten over het duurzaamheidsbeleid van beide vliegtuigmaatschappijen klik dan hier

Duurzaam verblijf Aruba

Een duurzaam verblijf op Aruba is tegenwoordig gelukkig al heel goed mogelijk. Je kunt kiezen uit diverse hotels met een greenkey label en er wordt volop ingezet op het verduurzamen van de hotelketens. We hebben hieronder even een top 3 gemaakt van meest duurzame hotels op Aruba. 

 • Bucuti & Tara Beach Resort:

  Dit is het eerste complete klimaat neutrale hotel van de Caraïben. Het hotel houdt zich bewust bezig met Co2 neutraal ondernemen. Zo heeft het onder andere geïnvesteerd in het grootste zonnepanelen park van het eiland. En geven ze haar gasten geen wegwerpplastic maar te hergebruiken materiaal. Let wel dit is een adults only hotel! Heerlijk genieten van een eigen privé strand aan de prachtige kustlijn op Aruba.
 • Manchebo Beach Resort & Spa:

  Dit resort is ook Green Globe gecertificeerd wat betekent dat zij zich houden aan de duurzame richtlijnen die worden gesteld. Het hotel is gelegen aan de prachtige kustlijn van Eagle Beach. Heeft 3 a la carte restaurants, zwembad met knusse bar en gratis wifi over het hele resort. De 72 luxe kamers bieden zicht op zee en zijn allemaal voorzien van alle gemakken. 
 • Divi & Tamarijn Aruba:

  Deze lokale kleine keten gaat zorgvuldig om met alle milieuvriendelijke bedrijfsvoeringen van dit moment. Het voldoet aan alle normen die worden gesteld en is onlangs volledig gerenoveerd. Het hotel zet zich veelal in op het gebied van energie en waterverbruik vermindering. En op de totale waste van food & beverage. Het all-inclusive concept wordt zorgvuldig bereid en op maat gemaakt. Het resort is uitermate geschikt voor kinderen en jonge families. Heerlijk tot rust komen aan de prachtige kustlijn van Aruba. 

Duurzame excursies Aruba

Op Aruba kun je ook heerlijk genieten van een aantal duurzame excursies. Hierbij kun je denken aan excursies die niet te veel hun tol eisen van mens, natuur, en dier. Hieronder vind je onze top drie meest milieuvriendelijke excursies op Aruba. 

 • Snorkelen: Aruba heeft een prachtige onderwaterwereld en hoe kun je dit nou beter ontdekken dan door middel van snorkelen. Dit is bij uitstek dé manier om het onderwater leven van Aruba te verkennen. Zwemmen met schildpadden of tussen andere tropische vissen, en dat allemaal in hun eigen habitat. 
 • Catamaran: Heerlijk zeilen langs de kust van Aruba en genieten van de prachtige zonsondergang. Met deze zeiltrip belast je het milieu minimaal en geniet je optimaal. Let wel op het afval dat je produceert, gooi dit uiteraard netjes weg! 
 • Ochtendtocht Aruba: Het is een wandeltocht waarbij je de mooiste plekjes van het eiland aandoet. Zoals een bezoek aan de bekende vuurtoren. Dit alle in de heerlijk open natuur van Aruba.